habitatge amb cuina integrada
a manresa

disseny i interiorisme integral per habitatge

Reforma integral d’un pis al centre de Manresa de caràcter masculí.

Premisses molt clares; practicitat i atemporalitat.

Canvi radical de la distribució, s’opta per girar el programa. Es trasllada la zona pública (cuina i sala) a la part posterior de l’habitatge per tal de tenir accés directe a una gran terrassa de 50 m2, mentre que la zona d’habitacions es trasllada a la part principal.

 

Espai públic de 60m2 diàfan, gira al voltant d’un gran sofà que permet l’intercanvi de visuals. 

A primer cop d’ull, al entrar al pis, la cuina queda tant integrada que sembla un moble més de la sala. Es va escollir un color visó amb elements integrats negres, com són la campana, pica, aixeta i mecanismes elèctrics. 

 

Dues formes d’asseguda en funció de les necessitats de cada moment, el dia a dia amb taula alta i tamborets mentre que es deixa la taula baixa per ocasions més formals.

 

S’opta per un disseny funcional i l’ús dels mateixos materials en els dos banys. Èmfasis en paraments horitzontals de color fosc i negre en detalls, i el blanc mate en parets i mobiliari.

El primer, bany de cortesia, disposa de plat de dutxa fet in situ amb el mateix porcelànic del paviment aportant d’aquesta manera un fàcil accés i neteja, és per aquest mateix motiu que s’escull inodor i moble lavabo suspesos. Mentre que el bany gran disposa d’una gran banyera. 

 

Mobiliari fet a mida com la taula rodona de la sala amb sobre de fusta natural i peu rodó, disseny de Cristina Casals.

140 m2

Àrea

85.000 €

Budget